Причината са появилите се въпроси в публичното пространство през последните дни

...
Причината са появилите се въпроси в публичното пространство през последните дни
Коментари Харесай

МЗ отмени конкурсите за директори на 16 големи болници в София и в страната

Причината са появилите се въпроси в общественото пространство през последните дни и за да се пресекат всевъзможни спекулации по отношение на прибързани назначения.

Ръководството на Министерството на здравеопазването е уведомило и Агенцията за обществените предприятия и надзор.

" Мандатите на актуалните органи на ръководство на лечебните заведения изтичат по друго време през актуалната година. Водени от правилото за бистрота и равнопоставеност на претендентите по образуване на конкурсните процедури, същите ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг период за подаване на изискуемите документи ", допълват от Министерство на здравеопазването.

Заповедта, подписана от здравния министър проф. Христо Хинков, касае и в страната. Сред тях са най-голямата незабавна болница в България - " Пирогов ", както и Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести, Националната кардиологична болница, Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " проф. Иван Митев ", Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Царица Йоанна " -ИСУЛ, Многопрофилната болница за интензивно лекуване по неврология и психиатрия " Св. Наум ", УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив и УМБАЛ " Д-р Георги Странски " в Плевен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР